Karriere Nordland er delt inn i tre avdelinger og har til sammen ti lokasjoner i Nordland:
Nord: Ofoten, Lofoten, Vesterålen
Salten
Helgeland
Vi ledes av et faglig råd på fylkesnivå og har etablerte regionale kompetanseforum.
Når du kommer til oss i Karriere Nordland ønsker vi at du skal oppleve å bli møtt med raushet, respekt og kvalitet.
- Vi unner alle å lykkes.
- Det er lov å feile og ta nye valg.
- Alle er forskjellige, vi tar utgangspunkt i deg og din livssituasjon.
- Vi møter deg med åpenhet som likeverdig samtalepartner.
- Sammen skaper vi refleksjon og finner gode løsninger.
- Du får kvalitetssikret veiledning av profesjonelle veiledere.
- Gjennom ulike former for veiledning blir du tryggere på ditt karrierevalg.
Habilitet, kompetanse og taushetsplikt for karrieresentrene i Nordland er forankret i de etiske retningslinjene til Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Retningslinjene kan gi støtte i etisk utfordrende situasjoner og bidra til at karriereveiledningen er etisk forsvarlig. Disse retningslinjene skal også bidra til å synliggjøre hva veisøker, veisøkers omgivelser og samarbeidspartnere kan forvente seg av karriereveiledningen. På den måten styrkes kvaliteten i karriereveiledningen og bidrar til likeverdig tilbud til unge og voksne i alle livsfaser.
Din fremtid - vårt engasjement
Er din bedrift i omstilling eller nedbemanningsprosess? Eller trenger dine ansatte informasjon om veier til fagbrev? Karriere Nordland har erfaring fra små og store virksomheter, og vi kan blant annet bidra med:
- Informasjon til ledere og ansatte
- Kompetansekartlegging
- Kurs i jobbsøkerprosessen
- Individuell- og/eller gruppeveiledning
- Kartlegging og veiledning om veier til fagbrev
Vi tilpasser oss ditt behov! Ta kontakt med ditt karrieresenter for et tilbud
I følge nasjonale og fylkesvise føringer skal karrieresentrene være en kompetanseressurs overfor skolens rådgivningstjeneste i grunnskolen og videregående opplæring. I Nordland fylkeskommune ivaretas denne oppgaven gjennom karrieresentrenes rolle som koordinator for regionale rådgivernettverk. De regionale rådgivernettverkene fungerer som møteplass og samarbeidsarena for skolenes rådgivere og skal bidra til å knytte skoleslagene tettere sammen, sikre tverrfaglig samarbeid i kritiske overganger i skoleløpet og øke gjennomføringen i videregående opplæring. I nettverkene jobbes det med faglig oppdatering og utvikling, samtidig som det legges til rette for erfarings- og informasjonsdeling på tvers av skoleslag og samarbeidsinstanser, med rom for planleggingsarbeid og kvalitetssikring av skolens rådgivertjeneste.
Rådgivernettverkene favner både rådgivning om utdannings- og yrkesvalg, og rådgivning om sosiale spørsmål og blir dermed viktige forum for å styrke grunnopplæringens rådgivningstjeneste og for å sikre elevenes lovmessige rett til rådgivning (j.fr. Opplæringslovens §16-1 og §16-2).