OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Reorganisering av Karriere Nordland

Denne uken har fylkestinget enstemmig vedtatt forslaget om reorganisering av Karriere Nordland! 

Bilde av fylkestinget juni 2024. F.v. Bente Iren Hanssen - INP, Håkon Møller - MDG, Linda Helén Haukland - KrF, Stig Tore Skogsholm - Høyre, Elin Dahlseng Eide - Arbeiderpartiet, Christian Torset - SV, Synne Høyforsslett Bjørbæk - Rødt, Kim André Haugan Schei - Sp, Rune Østergren - Frp. - Klikk for stort bildeGruppelederne i Nordland fylkesting, juni 2024. Thor-Wiggo Skille

Dette betyr at vi ikke lengre skal ligge underlagt de ulike videregående skolene som vi i dag gjør. I stedet blir vi en egen enhet under Nordland Fylkeskommunes avdeling for utdanning og kompetanse. 

Fylkesrådet har med dette fremhevet viktigheten av et godt tilbud om karriereveiledning til alle, og viktigheten av den voksne befolkningen som en ressurs for arbeidslivet. Målet er at flere som står utenfor arbeidsmarkedet kommer i utdanning og arbeid, som i tur vil hjelpe på utfordringen vi har i Nordland med knapphet på arbeidskraft og kompetanse. 

Reorganiseringen skal styrke våre tjenester ut til Nordlands befolkning, involvere oss enda mer i de regionale kompetanseforumene og ruste oss bedre til å avdekke behov og tilbud i arbeidslivet i Nordland. 

Dette blir spennende, og vi gleder oss til endringen trer i kraft 01.01.2025!